Geodataprisen 2021

De gode idéer skal frem i rampelyset og fejres med manér.

Geodataprisens uddeles for at markere, at Geoforum ønsker at bakke op om alle de gode idéer, som branchen er fuld af, og som vi ønsker skal deles på kryds og tværs – og gerne på brugstedet.dk.

Geodataprisen bliver uddelt i to kategorier nemlig Juryprisen og Publikumsprisen. Det ligger lidt i overskrifterne for de to priser, men Jyryprisen uddeles af en professionel jury og Publikumsprisen vælges af publikum. Udvælgelsen er beskrevet lidt mere detaljeret herunder.

Juryprisen. Juryen holder møde i oktober og bedømmer de indkomne abstracts ud fra kriterier de selv beslutter. Juryen er udpeget på tværs af brancher, men har alle en tilknytning til geodatabranchen. Juryens medlemmer bedømmer eksemplerne med de kompetencer de hver især har.

Publikumsprisen uddeles af dig og det øvrige publikum her på brugstedet.dk ved to afstemninger; første afstemning her på brugstedet.dk og anden afstemning på Kortdage 21. Sådan foregår de to afstemningsrunder:

1. I den første runde kan du og alle andre deltage her på brugstedet.dk. De fem eksempler der får flest stemmer bliver nomineret til at deltage i anden runde af afstemningen på Kortdage.
2. Den anden runde af afstemningen foregår på Kortdage 21 og her kan alle gæster på Kortdage 21 deltage i afstemningen.

Vinder af Publikumsprisen er det eksempel med flest stemmer i den anden afstemning. Ved begge afstemninger kan man deltage med én stemme og begge afstemninger vil foregå elektronisk.

Prisfesten afholdes med pomp og pragt om aftenen på første dag af Kortdage 21. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så gør det nu. Det bliver både festligt og spændende, når vi kårer vinderne af Geodataprisen 21. Det ønsker du ikke at gå glip af.

Årets jury består af:
Hans Skov-Petersen, KU (formand for juryen)
Marianne Thyring, DMI
Bo Grave, Rambøll
Astrid Krarup Andersen, Svendborg Kommune
Torben Windfeld, N1 A/S

Indsend dit eksempel, din gode løsning, din innovative idé eller din spændende case til brugstedet.dk nu eller senest den 24. september 2021. Så er du automatisk med i konkurrencen om både Juryprisen og Publikumsprisen 2021.

Indsend dit eksempel her

Publikumsprisen 2019 for årets bedste eksempel på geodata i anvendelse gik til Svendborg Kommune, som løb med prisen for eksemplet, Bæredygtige byer og lokalsamfund i en geografisk bosætningsstrategi.

Publikumsprisen 2019 for årets bedste eksempel på geodata i anvendelse gik til Svendborg Kommune, som løb med prisen for eksemplet, Bæredygtige byer og lokalsamfund i en geografisk bosætningsstrategi.

I videoen interviewes Astrid Krarup Andersen fra Svendborg Kommune, som tog imod årets Publikumspris.

Geodataprisen 2020 blev desværre aflyst som følge af situationen med Coronavirus, men vi kommer stærkt igen i 2021.