Geodataprisen

De gode idéer skal frem i rampelyset og fejres med manér.

Geodataprisen uddeles for at markere, at Geoforum ønsker at bakke op om alle de gode idéer, som Geodatabranchen er fuld af, og som, vi ønsker, skal deles på kryds og tværs – og gerne på brugstedet.dk.

Geodataprisen er senest blevet uddelt i forbindelse med Kortdage 2022. Læs mere herom.

Om Geodataprisen

Geodataprisen bliver uddelt i to kategorier nemlig Juryprisen og Publikumsprisen. Det ligger lidt i overskrifterne for de to priser, men Juryprisen uddeles af en professionel jury, mens Publikumsprisen vælges af publikum.

Juryprisen. Juryen bedømmer de indkomne eksempler ud fra kriterier, de selv beslutter. Juryen er udpeget på tværs af brancher, men har alle en tilknytning til Geodatabranchen. Juryens medlemmer bedømmer eksemplerne med de kompetencer, de hver især har.

Publikumsprisen uddeles af dig og det øvrige publikum her på brugstedet.dk ved to afstemninger. Den første afstemning bliver afviklet her på brugstedet.dk, mens den anden afstemning vil blive afviklet i forbindelse med og op til selve prisoverrækkelsen. Sådan foregår de to afstemningsrunder:

1. I den første runde har du og alle andre mulighed for deltage her på brugstedet.dk. De fem eksempler, der har fået flest stemmer, bliver nomineret til at deltage i anden runde af afstemningen, som foregår på dagen for prisoverrækkelsen.

2. Den anden runde af afstemningen kommer til at foregår på dagen for prisoverrækkelsen. I 2022 foregik prisoverrækkelsen ved Kortdage, og her kunne alle deltagere ved konferencen stemme.

Vinder af Publikumsprisen er det eksempel med flest stemmer i den anden afstemning. Begge afstemninger foregår elektronisk.