Geodataprisen 2022

De gode idéer skal frem i rampelyset og fejres med manér.

Geodataprisens uddeles for at markere, at Geoforum ønsker at bakke op om alle de gode idéer, som geodata-branchen er fuld af, og som vi ønsker skal deles på kryds og tværs – og gerne på brugstedet.dk.

Geodataprisen blev uddelt på Kortdage 2022.

Vinderen af Juryprisen 2022 blev de to eksempler i fællesskab: National kortlægning af jordfugtighed sikrer mest muligt klima for pengene, samt Klima-Lavbundskortet.

Vinderen af Publikumsprisen 2022 blev: Ny kortlægning giver nye muligheder i Gr

Publikumsprisen 2022

Første afstemning til årets Publikumspris er nu tilendebragt.

De fem eksempler, der har fået flest stemmer, er blevet nomineret til at deltage i anden runde af afstemningen, der foregår onsdag, den 16. november på konferencen, Kortdage 2022. Her kan alle deltagere ved Kortdage 2022 stemme.

Vinderen af Publikumsprisen er det eksempel, der i den anden afstemning har opnået flest stemmer.

Se de nominerede til årets Geodatapris

Deltag i prisfesten

Prisfesten afholdes med pomp og pragt om aftenen på første dag af Kortdage 2022, onsdag, den 16. november kl. 21:00-22:30 i Aalborg Kongres & Kultur Center. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig konferencen, så gør det nu.

Det bliver både festligt og spændende, når vi kårer vinderne af Geodataprisen 2022. Det ønsker du ikke at gå glip af.

Om Geodataprisen

Geodataprisen bliver uddelt i to kategorier nemlig Juryprisen og Publikumsprisen. Det ligger lidt i overskrifterne for de to priser, men Juryprisen uddeles af en professionel jury, mens Publikumsprisen vælges af publikum.

Juryprisen. Juryen har holdt et møde i starten af oktober og har bedømt de indkomne abstracts ud fra kriterier, de selv havde besluttet. Juryen er udpeget på tværs af brancher, men har alle en tilknytning til geodata-branchen. Juryens medlemmer har bedømt eksemplerne med de kompetencer, de hver især har.

Publikumsprisen uddeles af dig og det øvrige publikum her på brugstedet.dk ved to afstemninger; første afstemning er nu blevet afviklet her på brugstedet.dk, mens anden afstemning vil blive afviklet på Kortdage 2022. Sådan foregår de to afstemningsrunder:

1. I den første runde har du og alle andre haft mulighed for deltage her på brugstedet.dk. De fem eksempler, der har fået flest stemmer, er nu nomineret til at deltage i anden runde af afstemningen på Kortdage 2022.

2. Den anden runde af afstemningen kommer til at foregår på Kortdage 2022, og her kan alle deltagere ved Kortdage 2022 stemme.

Vinder af Publikumsprisen er det eksempel med flest stemmer i den anden afstemning. Begge afstemninger foregår elektronisk.

Årets jury i 2022

Hans Skov-Petersen, KU (formand for juryen)
Astrid Krarup Andersen, Svendborg Kommune
Søren Reeberg Nielsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Catrine Gylling Jensen, Kredsløb Aarhus
Casper Fibæk, ph.d.-studerende, ESA/NIRAS