Vejles præsentation af oplevelser i naturen – Udeliv

I Vejle Kommune har vi i foråret 2020 lanceret et nyt præsentationsvindue til vore spændende oplevelser i naturen. Løsningen har arvet navnet Udeliv fra vores tidligere løsning. Udeliv viser blandt andet bookbare sheltere, teltpladser, vandreruter, cykelruter og forskellige seværdigheder.

Udeliv er en tidssvarende løsning, der er tilpasser sig enheden den bliver vist på og har indarbejdet webtilgængelighed fra fødslen. Samtidig er løsningen holdt så simpel som muligt, så den ikke bliver forvirrende for brugeren. Webtilgængeligheden ses blandt andet i valg af farver med høje kontraster og lister over de objekter der bliver vist på kortet.

Data ligger lokalt i Vejle Kommune og vedligeholdes dagligt af fagmedarbejdere i deres vante gis-klienter. Derved sikres høje aktualitet og fleksibilitet, hvilket eksempelvis har været rart under coronanedlukningen.

Data ligger i de nye datamodellen der er udarbejdet til Udinaturen, så det bliver nemmere at sende data videre, og der arbejdes på en automatisering af dette.

Der er en løs kobling til kommunens bookingsystem, således at Udeliv viser aktuelle bookinger, og sender brugeren videre hvis en facilitet skal bookes.

Det er Septima der har lavet løsningen, som en blanding af almindelig HTML-kodning og deres produkt Septima Widget som Vejle Kommune i forvejen bruger. Det er således muligt for kommunens GIS-medarbejdere selv at lave mindre tilpasninger i farver, tekster og lignende.

Målgruppe

Kategori

Verdensmål

  • 16. Fred, retfærdighed og stærke institutioner