Transportmuligheder bestemmer værdien af erhvervslokaler

Oline.dk oplever en fordel med at beregne afstande og vise dem på et kort med tilvalg af tidszone og en transportform (bil eller offentlig transport). Det giver bl.a. brugeren mulighed for at se, om lejemålets beliggenhed er tilgængelig for medarbejderne inden for en overskuelig tidsramme.

En undersøgelse fra Københavns Universitet har påvist, at nærhed til metro, bus og motorvejskørsel kan øge erhvervslejemålets værdi. Derfor er det meget interessant for erhvervsejendomsmæglere at vise afstanden mellem erhvervslejemålet og trafikknudepunkter.

Jesper Storm Hansen, direktør for Oline.dk, om samarbejdet med Gis Group omkring at implementere rute- og kortvisning: ”Vi fik implementeret kortvisningen forholdsvis hurtigt og det har ikke kostet en formue. Det har givet god værdi for rimelige penge. Jo mere værdi du kan skabe for brugeren, desto større sandsynlighed er der for, at de bruger Oline frem for de andre”.

På Oline.dk laves der mellem 150.000 og 200.000 søgninger pr. måned.

Danmarks største portal for erhvervsejendomme, Oline.dk, har implementeret kort og afstande ved hjælp af Gis Groups API og oplever stor værdi for pengene.

Visningen er blandt andet noget, der er blevet efterlyst fra kundernes side og det er selvfølgelig vigtigt at være på forkant med udviklingen. Oprindeligt ønskede Oline.dk blot at vise afstande og navn på interessepunkt, men gennem dialog og idéudveksling blev resultatet den løsning, der kan opleves nu.

Når man søger på Oline.dk og klikker sig ind på et lejemål, ses et kort over lokaliteten og en tabel med afstanden til nærmeste transportmulighed. Ved at holde musen over fx bus, ændrer kortet udseende og viser ruten til nærmeste busstoppested med en angivelse af transporttiden til fods.

En undersøgelse viser, at erhvervslejemålenes værdi hænger sammen med afstanden til bestemte interessepunkter. Undersøgelsen, foretaget af forskere fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, peger på, at et erhvervslejemåls værdi stiger, bl.a. når der er let adgang til virksomheden via stationer, metro, større veje og vejkryds.

Dette viser Oline.dk ved at trække afstanden fra det enkelte erhvervslejemål til nærmeste togstationer, motorveje, metroer og busstoppesteder fra Gis Groups API. API’et kan – udover at vise afstande og ruter – løse logistiske udfordringer og udregne og visualisere oplande både på vejnet og med offentlig transport.

Kort- og rutevisning er en god service
Ligesom undersøgelsen fra Københavns Universitet påpeger, mener Oline.dk også at den kort- og rutevisning, de har implementeret med hjælp fra Gis Group, har stor værdi for deres forretning.

Det har endda været interessant for Oline.dk’s konkurrenter at efterligne deres initiativer: ”Der er andre portaler, der gør det samme, som vi gør, og da vi fik kortvisning, lavede én af konkurrenterne noget, der lignede, men som ikke havde lige så præcise data, som vores har”.

Det tekniske
Oline.dk trækker afstande og oplande fra Gis Groups API. Det foregår ved, at Oline.dk laver en forespørgsel i en URL og får et svar tilbage, hvor outputtet er JSON.
På hvorlangterder.dk er det muligt at se demoer for de funktioner, API’et giver mulighed for.

Læs mere
hvorlangterder.dk API-demoer – http://hvorlangterder.dk/
“Hvad bestemmer værdien af erhvervslokaler i byen?” (Undersøgelse fra KU) – http://ifro.ku.dk/aktuelt/erhvervslejemaal/