Spis lokale råvarer

Det skal være nemt for alle at komme til at spise lokale råvarer som frugt og grønt, kød samt korn- og mejeriprodukter. Det skal en app hjælpe med.

Idéen er, at man på sin smart phone eller sin pc hurtigt skal kunne få et overblik over, hvor der findes råvarer lige i nærheden af én selv. På den måde kan man handle både lokalt, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt samtidig med, at man får mere smag i sin mad, fordi der ikke bruges så mange sprøjtemidler for at sikre lang holdbarhed.

Man starter med at indtaste sit postnummer eller bopæl, så man placeres geografisk.
I søgefeltet skal man dernæst skrive, hvilken råvare man ønsker at finde, det kan være æbler. Ud fra disse oplysninger vil små grønne pletter på et kort vise, hvor man i nærheden kan købe æbler, som også er produceret på det givne sted. Det kan både være en virksomhed eller en privat person med æbletræer i baghaven, som vedkommende gerne vil sælge af.

Som ekstra oplysninger skal app´en indeholde en symboloversigt over sælgeren, så køber eller bruger kan se:
– om der produceres og sælges andre produkter, fx kød, korn- eller mejeriprodukter eller grøntsager
– om produkterne er økologiske

Derudover er tanken, at en ‘sæsonknap’ skal give én et overblik over, hvornår de forskellige typer frugt og grønt er i sæson, og hvor nemt eller svært råvaren er at skaffe.

En ‘madidéknap’ giver forslag til opskrifter den råvare, man har søgt på. Sådan at hvis man har søgt på æbler, så kommer der fx en opskrift frem på en æblekage.

Det skal være muligt, ved at klikke på en knap, at sammenligne priser i forskellige områder, så man også ud fra et økonomisk perspektiv kan handle råvare mest hensigtsmæssigt.