RKSK-Kortet – Bliv klog på din kommune

Med RKSK-Kortet kan man gå på opdagelse eller søge efter specifikke oplysninger, og det er tanken, at det kan bruges til at skabe undring og planlægge og lave strategier efter.
Vi er ude efter den gevinst, der er i at gøre data tilgængelige i en brugbar form, så vores informationer leder til ny viden.

Kig dit eget sogn og nabosognet i kortene med RKSK-Kortet – og bliv klogere på Ringkøbing-Skjern kommune.

Vidste du f.eks.at:
• Der i Fjelstervang er 56 procent gifte, som er noget højre end gennemsnittet på 44 procent for hele Ringkøbing-Skjern kommune?
• Det ser ud til, at der er en tendens til at enlige mænd bor i landområderne, mens enlige kvinder bor i byerne?

RKSK-kortet indeholder information om den geografiske fordeling af borgere, virksomheder og boliger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Oplysningerne er fra 1. januar 2016, og for borgere og boliger er der desuden årlige historiske oplysninger tilbage til 2011.

Intro
Hvilke områder tiltrækker tilflyttere fra andre kommuner? Hvor meget plads bor vi på i gennemsnit? Hvor i kommunen åbner flest nye virksomheder? – Og hvor mange sommerhusejerne bor udenfor kommunen? Få svar på det og meget mere med RKSK-Kortet

Vi har som kommune utrolig meget data, som vi vil gøre tilgængeligt for vores borgere, virksomheder og andre interesserede. Dette er første skridt retning af at gøre data til fælleseje, så det kan komme ud og arbejde til gavn for os alle.

RKSK-Kortet indeholder indtil videre oplysninger i tre kategorier: Borgere, boliger og virksomheder. Flere kategorier vil løbende komme til.

Hvordan virker det?
Kortet er designet som en web-app, hvor man frit kan klikke sig rundt i og finde alverdens oplysninger.
Kortet egner sig ikke til visning på mobiltelefoner – brug computer eller tablet i stedet.

Hvad kan man gøre/måle/beregne/vise?
Med RKSK-Kortet kan man gå på opdagelse eller søge efter specifikke oplysninger, og efterhånden som der kommer mere og mere data i kortet er tanken, at det kan bruges til at planlægge og lave strategier efter

RKSK-kortet indeholder information om den geografiske fordeling af borgere, virksomheder og boliger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Informationer som i øjeblikket vises på RKSK-kortet er:
• Borgere (f.eks. aldersfordeling, civilstand, familietyper, statsborgerskab og flytninger m.fl.)
• Boliger og sommerhuse (f.eks. ejerforhold, boligstørrelse i m2, tomme boliger, opførte parcelhuse de seneste 5 år m.fl.
• Virksomheder (f.eks. fordeling af brancher, antal arbejdspladser, nye virksomheder de seneste 5 år, antal arbejdspladser m.fl.)

Tekniske specifikationer
Koret består en del webapps på ArcGIS online. De mange webapps er samlet i en Web-app på adressen www.rksk.dk/rkskkortet.
Data udstilles til ArcGIS online fra Kommunens ArcGIS server.Oplysningerne i kortet er illustreret på sogne, som nogle steder er opdelt eller sammenlagt hensyn til, at datagrundlaget skal være sammenligneligt og ikke personhenførbart.Oplysningerne er fra 1. januar 2016 og ved at blive opdateret med de nyeste oplysninger, og for borgere og boliger er der desuden årlige historiske oplysninger tilbage til 2011.Kortet er bygget på data fra følgende registre: CPR, CVR, BBR, ESR.

Processen
Kortet er udarbejdet af GIS-temaet i Kommunen, efter ønske fra Analytikere og Direktion.

Hvordan er det lavet
Views til sammenstilling af data, er oprettet i samarbejde med Lifa øvrige opsætninger har GIS afdelingen stået for. Sitet er baseret på komponenter som Ringkøbing-Skjern kommune anvender i forvejen (ArcGIS online og ArcGIS server)

Læs mere
TV-Midtvest: http://www.tvmidtvest.dk/artikel/digitalt-kort-giver-nysgerrige-adgang-til-kommune-data
Kommunens hjemmeside: https://www.rksk.dk/om-kommunen/fakta-om-kommunen/rksk-kortet