Datavejen

For at opnå en bedre anvendelse af åbne data hos de små og mellemstore virksomheder i kommunen, har Svendborg Kommune i 2017 arbejdet med projekt “Datavejen – data til viden og vækst”. Her deler kommunen i samarbejde med erhvervslivet cases, gode idéer og frem for alt data.

Hvor finder du dine fremtidige kunder? – sådan lød spørgsmålet for Svendborg kommune, da de i starten af 2017 indbød en række små og mellemstore virksomheder til møde om bedre anvendelse af åbne data. Og i november 2017 kom svaret så med “Datavejen – data til viden og vækst”.

Svendborg Kommune arbejder med bedre anvendelse af åbne data til at skabe innovation i samarbejde med virksomhederne. Det gør vi for at skabe viden og vækst til kommunen. Dette er i tråd med KL´s fælleskommunale digitale handleplan: Bedre anvendelse af åbne kommunale data. Vi ønskeer at fremme innovativ anvendelse af data og udnyttelse af deres økonomiske potentiale gennem cases samt nem og gratis adgang til efterspurgte data.

“Datavejen – data til viden og vækst” er som følge heraf blevet udviklet på baggrund af den interessentgruppe af virksomheder, der har været med i projektet. Svendborg Kommune stiller dermed data til rådighed til virksomheder med fokus på cases, let formidling og nem adgang til data.

Svendborg Kommune arbejder tæt sammen med GeoFyn omkring dette projekt, så flere af de fynske kommuner kommer med på portalen. Her er Kerteminde i starten af 2018 kommet med.

Perspektiverne er for dette arbejde er store. Der vil i 2018 være fokus på at få flere virksomheder til at bruge portalen. Samtidig vil vi arbejde for, at få uddannelsesstederne til at benytte disse data, så vi gennem uddannelserne også kan opnå en fælles viden om kommunen.

“Datavejen” er udviklet som Opensource, så der er kun udgift til hosting, hvis man ikke vil hoste selv.

Læs mere
http://www.svendborg.dk/datavejen