“Blå Eventyr”

Vordingborg Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen har lavet et ”Blå Eventyr”, der ved brug af kort, data og mobile enheder sætter fokus på aktiviteter på og under vandoverfladen.

Med Danmarks længste kystlinje ønsker Vordingborg Kommune, at sætte fokus på livet ved vandet og aktiviteter på og under vandoverfladen for eksisterende borgere, tilflyttere og entusiaster omkring vandaktiviteter.

Mulighederne synliggøres ved brug af data og mobile enheder.

Projektet ejes af Vordingborg Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning, der gennem et stykke tid selv har stået for, at indsamle og kvalificere data. Det har været et større stykke arbejde, men det har været vigtigt for projektet, at historierne og destinationerne for vandaktiviteterne er så korrekte som mulige.

Projektet er udført i tæt samarbejde med kommunens GIS-kontor, museer, foreninger, frivillige ildsjæle og Geoinfo, som alle har og stadig bidrager til at løfte fortællingerne og præcisere placeringerne af oplevelserne under overfladen.

Det ”Blå Eventyr” visualiseres med et trykt kort, i en ArcGIS Online Storymap, som har en selvstændig side under Kommunens website, og sidst men ikke mindst er der udviklet en tilhørende mobil App til off-line brug på vandet.