Genfind din cykel med hviscykel.dk

D. 25/9 2012

Find, efterlys, fremlys og genbrug cykler

På www.hviscykel.dk kan du registere dine cykler, efterlyse en stjålen cykel, fremlyse forladte cykler eller give en cykel til et godt formål.

Hvert år køber danskerne 500.000 nye cykler, i langt overvejende grad billige jernheste fra Østen. Samtidig stjæles, skrottes og dumpes der cykler som aldrig før. Helt op til 350.000 cykler årligt vurderer Dansk Cyklist Forbund. Det giver masser af arbejde for politi, forsikringsselskaber og kommuner og er skidt for mobilitet og folkesundhed. Men nu har en ung opfinder tænkt sig at gøre noget ved sagen. Løsningen er en web-tjeneste, der hurtigt og nemt hjælper med at frem- og efterlyse stjålne cykler og forhåbentlig kan dæmme op for det omsiggribende cykeltyveri.

Formål med Hviscykel er at skabe en bevidst og social ansvarlig cykelidentitet.
Værktøjet til at etablerer en ansvarlig cykelidentitet er, at idriftsætte en brugerdreven cykelsøgemaskine der gør cykelbrugerne i stand til selv at løse behov mth. cykelsikkerhed. Hviscykel.dk er en web service og mobil applikation, der tilbyder en løsning mellem forsvundne og fundne cykler i Danmark. Cykelsøgemaskinen er et public service værktøj og platform for altruistisk samarbejde og deltagelse imellem mange forskellige aktører.

Hviscykel.dk skaber sociale incitatementer til lovlighed, hvilket vil gavne i cyklens nuværende gråzone-eksistens, hvor hverken juridisk eller udførende magt praktiseres. Med sociale handlinger på Hvisyckel.dk skabes en fælles bevist cykelidentitet, som præventivt vil gøre det upopulært og unødvendigt at begå cykelkriminalitet. En ny og ansvarlig cykel identitet er afgørende for at Danmark i fremtiden kan blive ved med, at promovere sig som et fantastisk cykelland med nogle af verdens bedste cykelbyer. For der er en reel risiko for, at cykelbrugere i stedet vælger andre transportformer, når transportmidlet gang på gang forsvinder og hverdagen derfor kompliceres.

Læs mere >

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Kent Rosengaard
  24. august 2013

  Udover cykler kan du på efterlysningsportalen http://www.efterlyseren.dk efterlyse stort set alt.
  Lige fra dyr til biler. Det er let og gratis at oprette en efterlysning. Mvh. Kent.

  Svar
 2. Reidar Larsen
  16. september 2013

  I alleen mellem Kokkedal golfbane og Sophienberg slot henstår en meget fin cykel af mærket
  Kona, som har stået der ca 1 måned

  Svar

Skriv et svar