Få kendskab til fredninger i Danmark

D. 23/10 2012

På www.fredninger.dk kan du søge fredninger i Danmark via listeopslag eller via kort.

På fredning.dk får man inspiration til en lang række naturoplevelser rundt om i hele Danmark. Formålet er at give et kendskab og adgang til flora, fauna og kultur ved fredninger i Danmark.

Fredninger.dk er administreret og ejet af Danmarks Naturfredningsforening (DN). Brugeren af fredninger.dk får igennem en kortbaseret hjemmeside mulighed for at læse om planter, dyr og kulturhistorie i Danmark. Fokus er på både at lette information og borgerens adgang til fredninger. Adgang til fredninger er velbeskreven både igennem kort og tekst. Brugeren har også mulighed for at skrive en kommentar til den enkelte fredning til den ansvarlige DN lokalrepræsentant.

Læs mere >

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Søren Nielsen
  4. september 2013

  Hej,

  Super fed løsning på fredninger.dk.

  Jeg leder efter data, som har fredninger registreret i polygoner eller multipolygoner, så jeg kan lave beregninger på hvor langt væk man finder den nærmeste fredning. I skriver i introduktionen på brugstedet.dk, at webløsningen trækker på en række wms-services fra kortforsyningen og COWI samt Danmarks Naturfrednings egne GIS services. Ved du om, der er et eller andet sted, hvor jeg kan få adgang til disse geo-informationer?

  Mvh
  Søren Nielsen, Esenne Aps

  Svar
 2. Sik Cambon Jensen
  4. september 2013

  Data kan skaffes fra Arealinformation i enten ESRI GDB/Shape eller MapInfo format.

  http://arealinformation.miljoeportal.dk/distribution/

  Svar

Skriv et svar